fredag den 22. februar 2013

Nostalgisk gensyn med det gamle badehotel

Munkebjerg Badehotel blev opført i 1880 og blev hurtigt et berømt feriemål og kunstnerkoloni for tidens mange kendte kunstmalere. Under ombygningen af Munkebjerg Hotel stødte håndværkerne på det gamle hotels fundament.

”Da vi gravede ud til udvidelsen af vores selskabslokaler, ramte vi pludselig resterne af det oprindelige badehotels sokkel. Jeg skal love for det gamle hotel lige pludselig blev vakt til live igen”, fortæller hotellets direktør René Aarby Sørensen, der har været ansat på hotellet siden 1977.

Bindingsværksbygningen var et klassisk badehotel i første række og erstattede den lille Schweitzer-pavillon fra 1879. Det idyllisk beliggende sted lokkede med løfter om forkælelse, nydelse og romantik og fik hurtigt en næsten magisk tiltrækning på 1920’ernes og 1930’ernes smukke, rige og kendte gæster.

Løfter om noget ekstra
Ønsket om at give gæsterne noget mere end de forventer, har gennemsyret Munkebjerg Hotel helt fra det oprindelige traktørsted. Munkebjerg Hotel er det sted i Danmark, der har stillet de mest eksotiske transportmidler til rådighed for gæsterne. En rullende trappe, eget trinbræt langs jernbanen, pakæsel, anløbsbro til dampbåde - endda en svævebane var der planer om.

For rigtig mange vejlensere er stedet forbundet med masser gode minder fra bryllupper, fødselsdagsfester, konfirmationer og gourmetaftener. Ligesom sagnet om trolden, der afsatte sit håndaftryk i stenen ved skovsøen, har vakt nysgerrighed og fascination hos masser af byens børn gennem tiden.

Selvom det gamle fundament hurtigt fik lov til at blive dækket igen, gemmer de smukke rammer stadig på ægte lidenskab og drømme om fremtiden. Det moderniserede Munkebjerg Hotel forventes at stå færdigt den 21. april.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.